MaasPoort Theater

DatumJanuari 2018

De opdracht

Opdracht voor opleiding Mediavormgever

Informatie

Maak een folder met een paginaformaat van 92 mm breed en 175 mm hoog. Later zal het document voorzien worden van een wikkelvouw. In de afbeelding op pagina 7 kunt u zien hoe de folder gevouwen wordt. Dit heeft natuurlijk consequenties voor de paginaindeling. Vouw een leeg vel papier op de aangegeven manier en nummer dan de pagina’s. Zo ziet u meteen welke pagina’s naast elkaar liggen. De rechterpagina (4/5) wordt 90 mm breed in verband met het naar binnen vouwen van de rechterflap. In deze opgave gaan we uit van een fullcolourontwerp, oftewel vierkleurendruk.

Als thema van de folder gebruikt u een voorstelling die al is opgevoerd in het theater waarvoor u de huisstijl hebt ontworpen, of van een voorstelling die binnenkort in het theater speelt.

De grafische elementen van de folder bestaan uit:

Tekst, bestaande uit pakkende koppen en voor de platte tekst kunt u dummytekst gebruiken. Misschien zet u ook nog tekst in een gekleurd kader. Deze kan in een ander lettertype staan. De contactgegevens mogen niet ontbreken. Waar zet u die? Vermeld in de folder ook enkele positieve recensies uit bekende kranten. En natuurlijk mag de informatie in welk theater en wanneer de voorstelling opgevoerd wordt, niet ontbreken.
Beeld. U kunt hiervoor lageresolutiebeeld downloaden via een stockbureau of Google.
Het logo van het theater dat u in hoofdstuk 2 ontworpen hebt.
Knip en vouw uw folder vervolgens op maat om deze te presenteren aan uw omgeving.
U kunt een ontwerp maken met collagetechniek en deze inscannen, maar u kunt de de folder ook direct opmaken in een opmaakprogramma. Uiteindelijk stuurt u een pdf ter beoordeling aan de docent.